Kako izbrati akumulatorsko orodje?

Akumulatorsko orodje je vedno bolj priljubljeno med profesionalci in za domačo uporabo. Je enostavno za uporabo saj za svoje delovanje ne potrebuje vtičnice z električnim tokom.

Lahko se ga nosi kjerkoli, zato je  naravnost odličen za domačo uporabo ali montažo. Akumulatorsko orodje za delovanje potrebuje električno energijo, ki jo dovaja akumulator na orodju. Baterija se polni na polnilni postaji ali preko adapterja, tako da lahko orodje enostavno primete v roke in pričnete z delom.

akumulatorsko orodje

Izbira akumulatorskega orodja dan danes je precej zahtevna, saj je na trgu veliko različnih proizvajalcev kot so Makita in Bosch. Proizvajalci akumulatorskega orodja vam ponujajo boljše moči orodij, daljši čas nemotenega delovanja z enim baterijskim polnjenjem in daljšo življenjsko dobo. Za odločitev je potreben dober premislek, saj tovrstno orodje ni prav poceni in ga kupujemo za dalj časa. Da bi se odločili za pravo baterijsko orodje, ki vam bo služilo tako kot si boste zaželeli, je potrebno najprej razmisliti o tem kaj boste z orodjem počeli.

Ni vsako akumulatorsko orodje primerno za vsako uporabo, saj je potrebno za to upoštevati faktor moči, kvalitete izdelave in delovni čas obratovanja orodja. Če bi radi samo sestavili omarico, kupljeno iz vaše bližnje trgovine s pohištvom je zadosti, če imate manjši akumulatorski vrtalnik napetosti 12V. S takim orodjem boste lahko sestavili tudi kakšni večji kos pohištva, kater vam bo krasil stanovanje. Orodje vam bo lahko služilo tudi pri manjših popravilih v hiši ali stanovanju saj zagotavlja dovolj moči za domača opravila.

Za vse, ki orodje uporabljate v službi pa je boljša odločitev za močnejše orodje z napetostjo 14,4V. S tem boste lahko enostavno pokrili več različnih opravil. To orodje je sicer malce težje od 12V, vendar njegova moč in vsestranska funkcionalnost to nadomesti.

Obstajajo vsa različne izvedbe akumulatorskih orodij, ki lahko nadomestijo električna orodja in vijačni vrtalnik je samo ena izmed njih. Obstajajo še:

  • vrtalniki,
  • kotne brusilke,
  • polirniki,
  • vrtalna kladiva,
  • večnamenske rezalnike,
  • žage,
  • sesalci,
  • krožne žage,
  • kotne žage in še več.

Dan danes najdete akumulatorsko orodje za vsako opravilo. Če iščete orodje za težja opravila pa je bolje če si ogledate električna orodja, ki vam nudijo večjo moč, delovanje brez predaha in vas moti to, da morate po delu ponovno polniti baterije. V kolikor vas ne moti iskanje vtičnic in nošenje podaljškov je to bolj primerna potreba.

Kvalitetno akumulatorsko orodje Makita lahko najdete v različnih trgovinah z orodji ali pa opravite nakup preko spleta, kjer boste večkrat naleteli na popust. Za dober nasvet je bolje če se oglasite v vaši najbližji poslovalnici kjer vam bojo pravilno in strokovno svetovali o vašem nakupu.