5 skritih trikov, ki jih zagotovo ne poznate!

Prvi telefon je izumil Antonio Meucci leta 1873 in to je svet obrnilo na glavo! Telefon je bil izumljen striktno za glasovno komuniciranje. Zakaj pa se telefon uporablja danes? Britanska raziskava je pokazala, da ljudje samo 3% časa uporabljamo telefon za klic! Telefon ima nešteto funkcij in skritih trikov, ki nam olajšujejo življenje. Predstavljamo vam 5 skritih trikov, ki jih skoraj zagotovo ne poznate in vam bodo zelo prav prišle!

  1. Tihi način (gumb na strani)

Ste na sestanku in nimate časa govoriti? Izognite se tipkanju po telefon in sežete po gumbu na strani naprave. Silent button omogoča nemudni izklop vseh zvokov.

 

  1. Slabo omrežje

Vsi poznamo občutek, ko nam zmanjka omrežja v najslabšem možnem momentu. Ko nimamo signala ponavadi dvignemo roko in s telefonom vred mahamo po zraku levo in desno, ali to »povrne« signal? Odgovor je ne, saj to ne popravi ničesar. V kolikor smo v kakšni stavbi  se postavimo blizu okna, na prostem pa moramo pazit, da se izognemo večjim stavbam in objektom. Signal oslabujejo tudi ovitki za telefone

  1. Omrezje in baterija

Glavni vzrok za prazno baterijo je slab signal. Problem je v tem, da telefon v kolikor ni omrežja non-stop išče povezave, zato pa porabi veliko baterijo. Trik je v tem, da vedno telefon izklopimo, ko vidimo, da signala ni.

  1. Dolgotrajno polnjenje

Na koncu dneva se uležemo v posteljo in, telefon vklopimo na polnilec. Problem je v tem, da  zaradi tega baterija na mobilnem telefonu močna slabi.  Ko je telefon poln ga izklopite s polnilca in mu podaljšate dobo!