Bio deodorantne kreme

Deodorantna kremo potrebuje vsak!

Vsi odrasli ljudje se potimo. Potijo se tudi otroci, a za razliko pri njih žleze dišavnice še ne delujejo. Vsaj včasih je bilo tako. Danes pa se poleg odraslih tudi  zelo veliko otrok srečuje s težavo potenja in z njim povezanega neprijetnega vonja. Naše deodorantne kreme so nastale v prvi vrsti iz lastnih potreb. Pa ne da bi imeli pretirane težave s potenjem, pač pa smo začeli iskati izdelke, ki bi  bili učinkoviti in ne bi škodovali zdravju. Dolgo časa smo iskali dober izdelek med ponudbo na trgu, a nič ni delovalo tako, kot smo želeli. Obupali smo in pa se lotili izdelati recepturo dezodoranta, ki bi ustrezala v prvi vrsti naši družini. Precej hitro nam je uspelo izdelati izdelek, ki je zelo učinkovit in naraven in povrhu vsega ustreza tudi Ecocert/Cosmos standardom za naravno kozmetiko z bio sestavinami.

Kaj je razlika med Takolepo.si  deodoranti in antiperspiranti

Deodoranti oziroma dezodoranti so izdelki, ki preprečujejo nastanek neprijetnega vonja. Beseda »dezodorirati« pomeni odvzeti vonj. In prav to je njihova naloga, ki jo uspešno opravljajo. Pazduham odvzamejo neprijetni vonj. Ne preprečujejo pa potenja.

Nasprotno pa antiperspiranti preprečujejo samo potenje. Za aktivno delovanje pa takšni pripravki potrebujejo številne nezdrave kemične sestavine, ki imajo različne vplive na naše zdravje.

Potenje je zdravo in potiti se moramo iz več razlogov. Prvi je ta, da se telo na ta način ohlaja, s čimer preprečuje temperaturni šok.  Drugi razlog pa je ta, da se skozi potenje izločajo snovi, ki v telesu niso zaželjene. To so razne odpadne snovi in toksini. S preprečevanjem potenja bi preprečili tudi izločanje teh snovi.

V svetu kozmetike se pojavljajo številne raziskave, nekatere bolj druge manj verodostojne o povezavi raka dojk in uporabe antiperspirantov. Ne bi se spuščala v polemiko o tem, ali je to le mit kot prikazujejo tovrstne podatke številni zdravniki »uradne medicine« ali ne. Že sama misel na to, da bi LAHKO bilo kaj v povezavi s tako hudo boleznijo me sili k uporabi drugih sredstev. In uspelo nam je pripraviti štiri fantastične izdelke, ki jih brez kakršnekoli bojazni upamo vsakodnevno uporabljati, saj so učinkoviti in popolnoma varni za uporabo na telesu.

Naše bio  dezodorantne kreme so štiri. Med seboj se razlikujejo v vonju eteričnih olj, ki jih posamezna deodorantna krema vsebuje. Limeta, Sivka, Menta in Neutral.

Bio deo krema Limeta vsebuje eterični olji dveh v kozmetiki zelo popularnih citrusov – limete in bergamotke. Kombinacija obeh pričara svež, citrusni vonj. Za spodbuden začetek dneva.

Bio deo krema Sivka je, kot pove že ime narejena z dodanim eteričnim oljem sivke. In to ne katerekoli sivke, pač pa Lavandule Angustifolije oziroma prave sivke,ki  je edina med številnimi vrstami te rastline s pomirjujočim delovanjem. Za počasno prebujanje v nov dan.

Bio deo krema Menta je najbolj divja. Kombinacija eteričnega olja evkalipta in peperminta naredita vonj, ki obljublja svežino. Obe olji delujeta tudi nekoliko razkužilno. Za divji skok v akcijo.

Bio deo kremo Neutral smo naredili za vse, ki na svoji koži ne prenesejo ali pa ne želijo nikakršnih vonjev. Kljub temu, da je  bio deo krema Neutral brez vonja, pa  zagotavlja učinkovito delovanje. Za brezskrbno delovanje s polno paro.

Učinkovite so vse štiri enako. Že pri snovanju recepture pa smo izhajali iz dejstva, da ne želimo, da bi cel dan dišali naprimer po sivki, zraven pa še po nerolijevi kremi za obraz, pa  olju za telo s čudovitim cvetnim vonjem in povrhu vsega še po parfumu, ki se mu takoalitako ne moremo upreti pred odhodom iz stanovanja. Zato so naše bio deo kreme zasnovane tako, da nam vonj  vonj eteričnih olj le za trenutek prikliče v možgane utrinke prijetnih spominov ali dogodkov, potem pa se počasi razdiši in prepusti glavno besedo vonju, ki nas opisuje osebnostno in ga uporabljamo v obliki parfuma ali toaletne vode. Učinkovito delovanje naših bio deodorantnih krem pa ostane nemoteno aktivno, skozi ves dan.

Najboljši učinki delovanja bio deo krem so, če jih nanesete zjutraj na predhodno očiščeno pazduho. Če si pazduhe brijete, poskrbite za to že prejšnji večer, saj bi lahko nanos na poškodovano kožo povrzročil neprijeten, pekoč občutek. Zadostuje le za grahovo zrno kreme na vsako pazduho. Kremo nato temeljito vtrite v pazduho, saj vsebuje naravna olja in masla, ki bi lahko, če je nebi dobro vtrli v kožo  pustila mastne madeže. V kolikor kremo dobro vtrete v kožo pa preprečite nastanek madežev na oblačilih. Vse štiri bio dezodorantne kreme so tako učinkovite, da boste vsebino enega samega lončka uporabljali kar 3 – 5 mesecev. In to vsak dan, brez skrbi za svoje zdravje.

Bio deo kreme so uporabne za vse generacije in oba spola. Le deo krema Menta, ki vsebuje eterični olji evkalipta in peperminta je primernejša za otroke od 12.leta dalje. Ostale tri lahko uporabljajo tudi mlajši otroci.

Bio deodorantne kreme ne vsebujejo aluminijevih snovi, konzervansov, parabenov, alkohola, …. Ne vsebujejo ničesar kar bi ne dovoljevala ekološka kozmetika.