Električne škarje za živo mejo

Pomlad je čas za urejanje vrtov in okolice, zato hitro obrišite prah iz orodja in zavihajte rokave. Za nego žive meje, ligustra in pušpana so najbolj primerne električne, baterijske ali motorne škarje za živo mejo. Električno orodje je prava izbira za hitro in enostavno urejanje okolice vašega doma, ker jih poganja konstantna električna energija boste lahko brez skrbi obrezali vse grmičke in žive meje okoli vašega doma.

Rastline na vrtu obrazujemo zaradi estetskega in negovalnega učinka, zato je pomembno, da imajo električne škarje dobro nabrušeno rezilo saj lahko s kakovostnim rezalnim učinkom opravimo delo hitro in kvalitetno. Električno orodje Makita pri svojih električnih škarjah za živo mejo vedno znova navdušuje z odličnim rezalnim učinkom in inovativno opremo.

Škarje za urejanje okolice lahko kupite v dveh izvedbah, električni ali motorni. Med tem, ko vam električne ponuja več miru med urejanjem okolice, vam motorne ponudijo veliko več moči s katero lahko odrežete tudi debelejše veje. Z električnimi škarjami lahko učinkovito režete grmičevje, ki ima veje v povprečju debele do 8 mm. V kolikor bi radi urejali zelenje okoli robnikov je priporočljivo namesto električnih škarij uporabiti akumulatorske škarje za travo in obrezovnaje.

Pri nakupu električnih škarij za živo mejo je potrebno paziti na to kaj boste z njimi urejali. Velike površine žive meje okoli vaše posesti je lažje obrezovati z akumulatorskimi škarjami, saj ste z njimi bolj mobilni in se po posesti premikato hitro, tako boste lažje opravili dela ter s tem privrčevali s časom. Pomembno je tudi, da izberete škarje, ki so lahke, saj to močno vpliva na potek vašega dela in tako manj obremenite svoje telo. Bolje je, če kupite orodje priznane blagovne znamke, ki je nekaj evrov dražje in si tako zagotovite brezhibno in dolgo delovanje. Glejte tudi če kje najdete akcija Makita orodij. V primeru nakupa poceni orodja, vam lahko orodje med delom preneha delovati.

2021-04-14_16h07_11

Električno orodje je boljša izbira pri vrtnem opravilu, ki potrebuje večjo moč in poteka dalj časa. Tovrstno orodje vam omogoča konstantno delovanje brez premora in se ne pregreva ob daljšem delovanju. Kakovostne škarje, rezalnik ali katerokoli drugo vrtno orodje vam predstavlja zaneslivo urejanje svojega vrta in podobnih površin.

Vrtno orodje s katerim bo vaše delo okoli vrta potekalo enostavno in po katerem boste z veseljem posegli mora imeti ergonomski ročaj za udoben primež. Električno orodje Makita ima vse ročaje oblikovane ergonomsko in so oblečeni z gumo proti zdrsu orodja iz rok. Nož za obrezovanje mora biti močan in oster, da je dolgo obstojen ter odreže tudi trše veje. Za obrezovanje vej je pri električnih škarjah pomembna tudi visoka hitrost premikanja rezila, ki pripomore k občutnemu zmanjšanju vibracij. Ob vsem tem pa mora odorje imeti tudi svojo torbo za prenašanje, da je prenos iz enega konca vrta na drugega enostaven.