Orodja za vsako domačo delavnico

Vsak izmed nas ima doma  kos orodja, ki ga uporablja za popravila po hiši, urejanje okolice doma ali pa urejanje doma. Največkrat ta orodja kupimo po potrebi in nam potem stojijo v kleti, dokler spet ne pride situacija, ko bomo ta pribor ponovno uporabili. Danes si bomo ogledali nekaj orodij oziroma pripomočkov, ki so potrebni za vsako domačo delavnico, saj z njihovim spektrom zmožnosti lahko opravite raznovrstna opravila in popravila, poleg tega pa tudi uživate v tem.

Prvo takšno orodje je Akumulatorski vrtalnik, saj lahko z njim privijete in odvijete vijake vseh vrst, če poleg tega kupite tudi set nastavkov. Z vijačnikom Makita enostavno sestavite, vrtate, razstavite ali popravite pohištvo, vrtno lopo, ograjo na balkonu, kuhinjo,… Lahko bi še naštevali kaj vse lahko naredite z vrtalnikom, ki je lahek in mobilen, saj deluje s pomočjo baterije. Klasičen model vrtalnika je Makita DHP459RFJ in se giblje v cenovnem razredu 320,00 – 450,00 €.

vrtalni vijačnik

Poleg samega vijačnika dobite v kompletu tudi baterijo in polnilec. Makita baterije se velikokrat prodajajo ločeno, saj imajo nekateri domači mojstri že v lasti enega izmed orodij in dodatnih baterij ne potrebujejo.

Za potrebe natančnega vrtanja je dobro imeti v delavnici tudi kalsični vrtalni stroj, saj boste z njim lažje izvrtali luknjo naravnost v material. Električno orodje vsebuje elektromotor kateri lahko dosega višje število obratov kot akumulatorski vrtalnik. Za delovanje potrebujejo električno enegijo in so priklopljenji v omrežje napetosti 400 V. Vrtalni stroj se lahko uporablja za vrtanje v različne materiale, saj moramo zamenjati samo sveder, katerega namen je vrtanje v določen material. Svedri za vrtanje se ločijo in jih ne smemo uporabljati drugje kot tam za kamor so ustvarjeni.

vrtalnik

 

Po navadi se nam zgodi, da moramo odrezati kakšen večji kos ploha ali pa moramo narezati več desk za domači projekt. Namesto, da bi se mučili z listnato žago se žaganja raje lotite z akumulatorsko krožno žago. Njena uporaba je enostavna in ima več različnih načinov rezanja, zato jo lahko prilagodimo svojim potrebam in tako hitro odrežemo kos lesa. Krožna žaga je orodje, ki sodi v vsako delavnico, ker jo slej ko prej primemo v roke.

ročna krožna žaga

In za konec moramo poskrbeti še za zabavni element pri našem delu, zato je kot na lašč Makitin radio. Pri podjetju Makita so se odločili in naredili več različnih prenosnih radijev, ki delujejo na akumulator in imajo odličen  soround zvok. Makita radio ima čas delovanja okoli 15 ur predno se ga ponovno polni. S telefonom se povežemo preko Bluetooth-a, istočasno pa lahko polnimo telefonpreok USB vhoda, vsebuje tudi AUX-IN vhod v koliko ga želimo povezati s kakšno drugo napravo, ki ne omogoča Bluetooth.

makita radio

 

Več o tehničnih specifikacijah in dodatnem opisu izdelkov, si lahko preberete na spletnih straneh njihovih proizvajalcev.