Nova fasada – prednosti

Stara fasada močno vpliva na standard bivanja. Poleg izgleda je tukaj močnejši faktor ogrevanje in hlajenje objekta, zato je visokokakovostni toplotnoizolacijski fasadni sistem ključnega pomena pri izboljšanju udobja bivanja in prihrankov.

Za izboljšanje standarda bivanja si poglejte naslednje ključne iztočnice:

  • nižji stroški ogrevanja v zimski sezoni – nova fasada bo močno zadrževala toploto in s tem boste privrčevali pri ogrevanju. Tukaj moramo upoštevati faktor debeline izolacije, saj ima ta velik pomen pri zadrževanju toplote v objektu.
  • nižji stroški hlajenja v poletni sezoni –nova fasada vam bo prihranila denar v poletni sezoni, saj ne bo potrebno uporabljati klime. Prjetno hladno boste imeli tudi v najbolj vročih poletnih dneh.
  • manjši ogljični odtis stavbe – ker ne boste toliko ogrevali in hladili stavbe, zato ne boste porabljali energentov in se vam bo ogljični vtis stavbe pomanjšal.
  • višja energetska vrednost stavbe – višjo energetska vrednost stavbe boste dobili saj ne boste porabljali toliko energentov.
  • lepši videz stavbe – za katerega vam bojo zavidali vsi sosedje in mimoidoči.

Poleg strukture, oblika, barve in materiala je za dobro fasadopomembna tudi njena funkcionalnost in trajnost. Dobra fasada je za zagotavljanje maksimalne zaščite in energetske učinkovitosti, zelo pomembna.